Magneettherapie

Wat is magneettherapie?
Magneettherapie is het zelfgenezende vermogen van het lichaam versterken door middel van kleine magneetjes.
Door een betere doorbloeding is magneettherapie tevens pijnstillend.

Werking

Simpel gezegd neemt het bloed de energie op die de magneet uitstraalt, deze energie komt in de bloedbaan en geeft de rode bloedlichaampjes een " energy boost". De rode bloedcellen kunnen weer volledig los stromen in de bloedbaan en door hun hernieuwde energie zijn ze weer beter in staat zuurstof op te nemen en afvalstoffen af te scheiden. Dit vitale bloed komt vervolgens in alle cellen. Vitale cellen zetten het lichaam aan tot herstel van het zelf genezend vermogen dat het lichaam heeft. Het immuunsysteem wordt gestimuleerd, de cellen verjongen zich beter, en pijnverlichting wordt ervaren.

Geschiedenis

Het gebruik van de werking van magnetische krachtvelden ten gunste van de gezondheid op het lichaam is al heel oud. Bij opgravingen van prehistorische waarde zijn al magnetische " gebruiks" gesteenten gevonden. Egyptische herogliefen maken vermelding van magneet therapie’n, Cleopatra droeg magnetische amuletten ter behoud van haar vitaliteit en jeugd. We vinden vermeldingen in de oude Maya cultuur en de Azteken. In het 1 e keizerlijke gele boek der interne geneeskunde wordt ook al verslag gedaan van de heilzame krachten van magneten. Na Christus beschrijft Aristoteles behandelmethoden met magneten tegen depressies en in 1530 beschrijft de Zwitserse arts Parcelus de effecten van de noordpool magneet en de zuidpool magneet en dicht ze verschillende werkingen op het menselijk gestel toe. De Engelse hofarts William Alberts behandelde niet alleen het hof met magneet therapie, hij startte ook een wetenschappelijk onderzoek. In l780 is het de Duitse arts Anton Mesmer die na onderzoek van de therapie startte met de verwerking van magneten in riemen en sieraden opdat de mensen ze constant kunnen dragen. Dichter bij onze moderne tijd is het dan in 1954 de arts Linus C. Pauline die het onderzoekt startte naar de effecten van magneet therapie op het hemoglobine gehalte van het bloed.
Hij ontvangt een Nobel prijs voor zijn onderzoek dat duidelijk maakt dat het succes van de magneet therapie heeft te maken met het simpele feit dat ons bloed ijzer bevat en zich dus eenvoudig energetisch laat opladen. Veel aanvullende onderzoeken werden nog gedaan, vooral in Amerika en natuurlijk Japan, waar het gebruik van magneten al heel gewoon is. De werking is daar zo onomstreden dat het Japanse ministerie van volksgezondheid het dragen van magneten aanbeveelt.

Sierraden

De duitse firma Energetix is bezig met het ontwikkelen van sierraden met kleine sterke Neodymium magneten en hier zijn ze heel goed in geslaagd.
Doordat deze heel klein zijn is het mogelijk geworden om ze op een dergelijke manier in sierraden te verwerken dat de werking optimaal is en ze nagenoeg onzichtbaar zijn.
De magneten moeten worden gedragen op plekken waar zich een grote doorstroming van bloed voordoet, bijv. pols of hals.
Voor de hand liggend zijn dus de armbanden en halskettingen.
Klik hiernaast op "shop"voor de sierraden

Voor welke kwalen kan magneettherapie wat betekenen?

Migraine, whiplash, onverklaarbare pijnen, lusteloosheid, reuma, artritis enz.
Speciaal voor reuma e.d. zijn er armbanden met koperen binnenkant.
Koper reageert op de zuurgraad van de huid en dan ken de huid groen kleuren, dit betekend dat kopermineralen afgegeven worden aan het lichaam en ze via de huid in de bloedbaan terecht komen.
Kopermineralen zijn ontstekingsremmend en heeft een positief effect bij mensen die lijden aan reuma en artritis.