Nomatosaus, basis voor bijna alle gerechten waar normaal tomaten in gedaan moeten worden.

Ingrediënten:
1 ui, in blokjes gesneden
1-2 eetlepels kokosolie of olijfolie
5 wortelen, gesneden
1-2 medium bieten, geschild en in blokjes gesneden in kleine en
middel grote stukjes
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 1/2 —2 kopjes water of bouillon
1 theelepel gedroogde peterselie
1 theelepel gedroogde basilicum
1/2 theetepel gedroogde oregano
1/2 theelepel gedroogde tijm
1/2 theelepel zeezout
1/4 theelepel zwarte peper
1 theelepel citroensap of appelazijn (optioneel)
Stappen:


1. Bak de uien in olie in een middelgrote tot grote bakpan tot ze zacht zijn,
ongeveer 5-8 minuten. Voeg de wortelen, bieten brokken en
ongeveer 3 / 4~1 kopje water. Hoe kleiner de bieten zijn, hoe sneller ze zullen koken.

2. Deksel op de pan en laat de groenten op een matig laag vuur sudderen.
Kook tot de bieten zacht zijn, ongeveer 20-25
minuten, controleer regelmatig om ervoor te zorgen dat er
nog wat water in de pan en ze zijn niet aanbranden.

3. Wanneer bieten gaar zijn, voeg ongeveer 1 / 2-1 kopjes 
water, kruiden, zout en peper toe. Met behulp van een staafmixer (of
een blender), meng groenten met water tot
een gladde rnassa. Voeg rneer water toe als nodig is om een
marinara achtige consistentie te maken. \/oeg meer kruiden en/of zout
naar smaak toe. Als u graag wat zuurder wilt, voeg het citroensap of
appelazijn om het zuurder als tomatensaus te maken.


Dit blijft in de koelkast meer dan een week goed en het is ook goed in te vriezen.